Photo Job - Darba plūsmas ceļvedis

Photo Job - Darba plūsmas ceļvedis

Kad ir izveidots un konfigurēts foto uzdevums, ir jāveic šādi pasākumi, lai nodrošinātu optimālu darbplūsmu:

1. Tiešsaistes reģistrācija

Varat aktivizēt tiešsaistes reģistrāciju, lai dalībnieki pirms fotosesijas varētu viegli reģistrēties tiešsaistē. Tādējādi automātiski tiks apkopota visa viņu kontaktinformācija. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet rakstu par tiešsaistes reģistrāciju.

2. Izdrukājiet QR kodus

Lai izmantotu automātiskās šķirošanas priekšrocības un izveidotu visas galerijas uzreiz ar vienu klikšķi, lejupielādējiet un izdrukājiet QR kodus. Piekļūstiet tiem fotoattēlu uzdevumā, noklikšķinot uz pogas QR kodi labajā slejā. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet rakstu par QR kodiem.

3. Fotoattēlu uzņemšana

Ja dalībnieki vēl nav reģistrējušies, izsniegiet viņiem QR karti, drukātu vai digitālu, lai viņi vēlāk varētu piekļūt savai galerijai, skenējot QR kodu vai sekojot norādītajai saitei. Atcerieties, ka pirms fotosesijas ir nepieciešama dalībnieka vai juridiskās kontaktpersonas piekrišana. Tāpēc nereģistrētiem dalībniekiem tās būs jāparaksta. Tukšās QR kartēs ir iekļauta piekrišanas veidlapa, kas jāparaksta katram dalībniekam.
Fotosesijas sākumā pārliecinieties, ka vispirms ir nofotografēts katrs QR kods, kam seko attiecīgās personas attēli, lai nodrošinātu automātisku šķirošanu augšupielādes laikā.

4. Augšupielādējiet

Kad fotogrāfijas ir uzņemtas, nākamais solis ir augšupielādēt tās katrā grupā foto uzdevuma ietvaros. Ņemiet vērā, ka, izveidojot grupu foto uzdevumā, automātiski tiek izveidota tukša galerija. Ir divi veidi, kā piekļūt šai galerijai:
1. No izvēlnes Galerijas: Šeit ir uzskaitītas visas jūsu galerijas. Katrai grupas galerijai ir norādīts foto uzdevuma nosaukums, kam seko grupas nosaukums.
2. No izvēlnes Foto darbi: Noklikšķiniet uz grupas nosaukuma vai uz atslēgas ikonas, lai atvērtu attiecīgo tukšo galeriju.
Tukša galerija

Lai augšupielādētu attēlus, varat vai nu noklikšķināt uz pogas + Pievienot un Pievienot attēlus, noklikšķiniet uz pogas Pievienot attēlus galerijas vidū, vai arī velciet un nometiet fotogrāfijas tieši tur. Ņemiet vērā, ka, lai izmantotu automātisko šķirošanu, vispirms ir jāaugšupielādē QR kods un pēc tam ar konkrēto QR kodu saistītās fotogrāfijas. QR kodi tiek automātiski atpazīti šķirošanas nolūkos, un tie nav redzami galalietotājiem publicētajā galerijā.
Ņemiet vērā, ka, ja QR kods jau ir ģenerēts kopējām galerijām, tiks parādīta cilne ar attiecīgo tukšo kopīgo galeriju. Kopīgās galerijas, kurām jau ir QR kods, var arī automātiski šķirot, vispirms augšupielādējot QR koda attēlu, pēc tam - fotogrāfijas, kas jāiekļauj šajā kopīgajā galerijā.

Galerija ar nešķirotām fotogrāfijām

5. Atlasīt

Kad attēli ir augšupielādēti, augšējā kreisajā stūrī pamanīsiet pogu Automātiska šķirošanas sākšana. Noklikšķinot uz tās, fotoattēli tiks automātiski sakārtoti galerijās katram ģenerētajam QR kodam, katrā galerijā iekļaujot visus fotoattēlus, kas uzņemti pēc QR fotoattēla.

Galerija ar sakārtotām fotogrāfijām

QR koda piešķiršana manuāli

Ja QR kods netiek automātiski atpazīts, varat to piešķirt manuāli. Atlasiet attēlu, kuru vēlaties noteikt kā QR kodu, un noklikšķiniet uz pogas QR koda piešķiršana attēlam labajā slejā. Tādējādi tiks atvērta izvēlne, kurā var ievadīt piesaistāmo QR kodu. Pēc ievadīšanas noklikšķiniet uz pogas LABI. QR kods tagad tiks piesaistīts izvēlētajam attēlam.

Nesašķiroti attēli

Ja attēls nav automātiski sašķirots, varat manuāli pievienot to izveidotai galerijai. Atlasiet attēlu, lai labajā slejā parādītu funkcijas. Noklikšķiniet uz pogas Pārvietot uz un izvēlieties mērķa galeriju, kurā vēlaties ievietot attēlu.

Attēlu funkcijas

6. Fotoattēlu darba pārskatīšana

Pēc fotoattēlu augšupielādes un galeriju izveides ieteicams pārskatīt galerijas izskatu un saturu, lai pārliecinātos, ka viss ir atbilstoši vēlmēm.
Katras galerijas koplietošanas saitei var piekļūt, noklikšķinot uz pogas Atvērt, kas atrodas jebkuras grupas galerijā uzskaitītās galerijas augšējā labajā stūrī vai atsevišķas galerijas labajā kolonnā.

Stils un izskats

Visu foto uzdevuma ietvaros esošo galeriju Stils un izskats konfigurē Foto darba iestatījumi. To var atrast foto uzdevuma izvēlnē Vispārīgi. Plašāku informāciju sk. rakstā Vispārīgā izvēlne.

Foto uzdevuma izvēlne

Mainīt galerijas fotoattēlus

Kad galerija ir izveidota, jūs varat augšupielādēt vairāk fotoattēlu, dzēst esošos vai mainīt to secību.
Piekļūstiet galerijai, noklikšķinot uz pogas Rediģēt labajā pusē. Galerijā varat pievienot vairāk attēlu, izvēloties pievienošanas pogu augšējā kreisajā stūrī.
Izvēloties fotoattēlu galerijā, labajā slejā parādīsies dažādas opcijas, tostarp Dzēst, Pārvietot uz vai Kopēt. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet sadaļu Attēlu iestatījumi.

Galerijas pārvietošana

Ir iespējams pārvietot galeriju no vienas grupas uz citu tajā pašā foto uzdevumā. Lai to izdarītu, atveriet galeriju, kuru vēlaties pārvietot. Labajā slejā atradīsiet pogu Pārvietot galeriju. Noklikšķiniet uz tās, lai parādītu izvēlni ar visām tajā pašā foto uzdevumā jau izveidotajām grupām. Izvēlieties mērķa grupu, kuru vēlaties pārvietot, un noklikšķiniet uz pogas Pārvietot galeriju.

Grupas vai galerijas dzēšana

Jūs varat dzēst galeriju vai grupu, noklikšķinot uz konkrētās galerijas vai grupas, kuru vēlaties dzēst, Foto darba iestatījumi un augšējā labajā stūrī noklikšķinot uz atkritumu tvertnes pogas. Lūdzu, ņemiet vērā, ka tas neatgriezeniski dzēsīs visus augšupielādētos datus, un pēc dzēšanas tos nevarēs atjaunot.

7. Publicēt un pārdot

Iestatot foto darbu, jums ir iespēja norādīt publicēšanas datumu un izvēlēties cenrādi visām ar to saistītajām grupām un galerijām. Foto uzdevumā ietilpstošās galerijas tiek automātiski publicētas, pamatojoties uz konfigurēto datumu un cenrādi. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet rakstu Foto darbi - iestatīšana un pārskats.
Ja šie iestatījumi ir jāpielāgo vai sākotnēji nebija konfigurēti, tos var mainīt Foto darba iestatījumi sadaļā Vispārīgi. Lai iegūtu vairāk informācijas, skatiet rakstu Vispārīgā izvēlne.
Galerijas automātiski pārtrauks publicēšanu norādītajā beigu datumā. Tomēr, ja vēlaties manuāli atcelt to publicēšanu, noklikšķiniet uz pogas Pārtrauciet publicēšanu publicētās galerijas labajā slejā.
Ņemiet vērā, ka tas skars visas foto uzdevuma galerijas.

Atsevišķas galerijas iestatījumi

Ja vēlaties individuālus iestatījumus konkrētai galerijai vai grupai, varat deaktivizēt mantotos iestatījumus.
Piekļūstiet vajadzīgajai grupai vai galerijai un noklikšķiniet uz pogas Grupas iestatījumi. Atceliet pogu Fotoattēlu darba iestatījumu mantošana, lai parādītu visas opcijas. Izvēlieties vēlamo konkrētajai galerijai/grupai un saglabājiet izmaiņas. Ņemiet vērā, ka Stils un izskats vienmēr tiek mantots no vecākā foto uzdevuma.

Foto uzdevuma iestatījumu pārmantošana deaktivizēta

8. Arhivēt

Kad foto uzdevums ir pabeigts un galerijas vairs netiek publicētas, varat tās arhivēt, noklikšķinot uz Arhīvs. Tas nozīmē, ka visas foto uzdevuma ietvaros esošās galerijas vairs nebūs pieejamas klientiem. Tomēr visas izveidotās grupas un galerijas joprojām tiks saglabātas jūsu kontā. Jūs varat tās nearhivēt, izvēloties fotoattēlu uzdevumu un noklikšķinot uz pogas Ataktivizēt labajā slejā.